Stuiterballetje

In het vorige bericht schreef ik dat vader Jan weer loopt. En bij lopen van vader Jan hoort vallen en dat gebeurt steeds vaker.

Wennen

We beginnen er aan te wennen. Toen het verpleeghuis Ria gisteren belde met de val-mededeling, had ze iets van, ik bel Anja vanavond wel, terwijl de ‘gezusters hamster’ in het verleden toch behoorlijk paniekerig waren na zo’n bericht en direct actie ondernamen.

Bult op elleboog

Na zijn heupbreuk is een catheter geplaatst. Omdat hij weer kan lopen is het ding verwijderd. Op één of andere manier dringt niet tot hem door dat hij in bed in een fles kan plassen die binnen handbereik staat. Dus..’s nachts aandrang om te plassen en jawel hoor, bed uit en Jantje stuitert weer op de grond. Bult op z’n elleboog deze keer. Heup en alle botten zitten nog waar ze horen te zitten en zijn nog heel.

Beschermen

Het klinkt misschien wel lullig, maar Ria en ik proberen elkaar ook een beetje te beschermen. We zijn nog lang niet uit-gezorgd met die vader van ons. We moeten ook een beetje om onszelf denken. Natuurlijk zijn we er direct als het nodig is. En weer een ‘gewone’ val, zonder ernstige gevolgen, ach…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.