Not amused

broederliefdeEr werd van het verpleeghuis gevraagd of vader Jan een dag uit zou willen met de medebewoners van de afdeling. ‘Ja leuk’, dachten wij. Een soort schoolreisje en we geven toestemming.

Naar een boerderij en ’s middags gezamenlijk eten en een middagmuziekprogramma. De dag zou aan het eind van de dag op de afdeling afgesloten worden met een broodmaaltijd.

Één rottig klein pannenkoekje

Bert en Monique waren de eersten die het opliepen de volgende dag. ‘De ouwe Fok’ was not amused over het dagje uit. Volgens hem was het een troep op de boerderij, waren er welgeteld één schaap, kreeg hij ’s middag maar ‘één rottig klein pannenkoekje’ en moest hij de hele dag wachten. Over het muziekprogramma werd niets verteld.

Ik moet NIKS!

Zondag was ik op bezoek, inmiddels waren het drie schapen op de boerderij geworden. Over het dagje uit was hij nog steeds heel slecht te spreken. ‘En ik gaat nóóóóit meer mee, als je dat maar weet! Moeten, moeten, moeten…. ik moet niks!’ Boos is hij, machteloos voelt hij zich. Het is deze keer niet het leukste bezoek wat ik meemaak.

Handgeschreven brief met foto

Even wat anders. Deze week kreeg ik een handgeschreven brief van tante Jo met een pracht van een foto. De broertjes Fokker bij elkaar op het terras. Waar het ene broertje het andere helpt met het eten van een ijsje. Zo..nou ja de foto zegt genoeg! Prachtig!

Van georganiseerde bezigheden wil vader Jan nog steeds niets weten. Bezoek, daar is hij gek op. Van familie, vroegere buurtjes, oud collega’s enz. enz. dat is genieten voor hem!

 

Eén gedachte over “Not amused”

  1. Dag Anja,

    Ik moest toch een beetje om je verhaal lachen, het is ook nog eens zo herkenbaar.
    Je vader heeft gelukkig nog een eigen willetje. Het valt niet altijd mee om op zo’n moment in discussie te gaan. Het grappige is dat ‘de waarheid’ per dag kan verschillen heb ik gemerkt. Althans er zijn dagen dat er niks deugt en dagen dat alles, maar dan ook alles ineens prima is.
    Groeten,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.