Terug op eigen stekkie

Een korte update. Vader Jan is de dag nadat hij is geopereerd weer teruggebracht naar het verpleeghuis. Wat ik al schreef, operatie is geslaagd. Het blijft afwachten hoe hij van deze zware ingreep gaat herstellen.

Emotioneel weerzien

Er is in het ziekenhuis besloten dat het verstandiger is dat hij zo min mogelijk vreemde prikkels ontvangt om het herstelproces te bevorderen. In het verpleeghuis krijgt hij dezelfde zorg als in het ziekenhuis. Voor vader is dit betere zorg. Hij kent de ‘meiden’ in het verpleeghuis allemaal en het is dan ook een emotioneel weerzien op ‘zijn eigen stekkie’.

Revalideren

Er is al begonnen met revalideren. Benen buiten bed bengelen, bed uit tussen twee verzorgsters,  op de stoel en later weer bed in. Terwijl Ria en ik gistermiddag op bezoek waren, lag hij te slapen en was moeilijk wakker/aanspreekbaar te krijgen. Maakt voor ons niet zoveel uit, de ‘gezusters hamster’ houden zich dan bezig met het inkleuren van mandala-kleurplaten en wat babbelen. Af-en-toe gaan z’n ogen open en zegt hij verrast, ‘Héé jullie hier?’,  we geven hem dan wat drinken en daarna slaapt hij weer verder.

Veel pijn heeft hij niet, dat is belangrijk. Het blijft voorlopig afwachten hoe het herstel zich gaat ontwikkelen.

Kaartje?
Jan Fokker
Verpleeghuis ‘Magnushof’
Zandvenne Noord,  kamer 30
Jacob Ruysdaellaan 30
1741 KW Schagen

Eén gedachte over “Terug op eigen stekkie”

  1. Dag Anja,

    Wat goed dat je vader weer terug op zijn stekkie is.
    Beter zo en geeft jullie minder gedoe.

    Groeten, Lisa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.